Henrik Bauer rekryteras som transaktionschef på Fabege

Henrik Bauer. Foto: Fabege

Henrik Bauer kommer närmast från en roll som Investment Manager på NCC Property Development och har tidigare arbetat på Newsec och JLL.

Henrik blir strategiskt och operativt ansvarig för avdelningen transaktion, värdering och analys inom affärsutvecklingsteamet på Fabege med målet att identifiera affärsmöjligheter i marknaden, som i sin tur leder till att vi både realiserar värden och skapar möjlighet för fortsatt tillväxt.

"Henrik har en lång och gedigen erfarenhet av liknande verksamhet. Hans prestigelösa och affärsorienterade personlighet kommer att passa mycket bra på Fabege och göra stor nytta," kommenterar Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef på Fabege.

Henrik kommer in i en tid där det blir extra viktigt att följa och förstå utvecklingen av affärsklimatet i form av räntor, tillgång till finansiering, avkastningskrav, marknadshyror och kostnadsutvecklingen inom energi och entreprenad, samt att kunna förutse vilka lägen, produkter och tjänster som kommer att efterfrågas på hyresmarknaden. Ett av Henriks uppdrag blir därför att utveckla avdelningen till ett ännu tydligare kunskapscentrum för marknadsdata inom Fabege.

"Fabege har alltid varit öppna för nya möjligheter, både inom det ägda beståndet och byggrättsportföljen såväl som i nya lägen och marknader. Med det befintliga teamets erfarenhet och kunskap och Henriks driv och affärsförmåga kommer vi att kunna agera snabbt och smart för att identifiera, utvärdera och förverkliga nya affärer," kommenterar Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef på Fabege.

Henrik Bauer tillträder sin nya roll i juni 2022.