CapMan och Nobis Hospitality Group samarbetar för nytt Lyxhotell i Royal Haga

Foto: CapMan

CapMan Real Estate har tecknat ett 20-årigt hyresavtal om cirka 20 000 kvm med Nobis Hospitality Group för att etablera en ny hotellverksamhet inom projektet Royal Haga i Stockholm. Den historiska byggnaden Solna Kasernen 1 kommer att bli en unik anläggning som inkluderar hotell, restaurang, spa, konferenslokaler och kontor.

Fastigheten är belägen i Hagaparken i Stockholm och har ett utmärkt läge vid Brunnsviken, med närhet till både natur och storstad. CapMan kommer att genomföra en omfattande renovering för att utveckla ett destinationshotell i världsklass. Anläggningen förväntas öppna efter sommaren 2025. Byggnaden uppfördes mellan 1917 och 1922 som militärregemente och har senare använts som kontor och hotell. Den nyare delen av hotellet byggdes på 1990-talet och har renoverats vid flera tillfällen. Kasernen 1 har fått sitt namn från den militära verksamhet som bedrevs där fram till början av 1970-talet.

En mångsidig destination

Det nyrenoverade hotellet kommer att ha 215 rum, stora sociala ytor och ett imponerande spa som blir en av de största i Sverige med en tillhörande wellness club. Hotellet kommer även att inkludera en restaurang av hög standard, öppen för både hotellgäster och allmänheten.

”Vi är glada att kunna meddela att Nobis kommer att driva hotellet och locka nya besökare till Royal Haga. Vi ser fram emot att vidareutveckla denna historiska byggnad genom att erbjuda fantastiska lokaler för framtida hyresgäster och besökare. Fastighetens unika och vackra läge i Hagaparken ger oss enorm potential”, säger Kajsa Bagler på CapMan.

”Vi ser fram emot samarbetet med CapMan i detta projekt. Denna anläggning har enorm potential och vi ser fram emot att skapa en destination som kommer att erbjuda högkvalitativa upplevelser,” säger Alessandro Catenacci, ägare av Nobis Hospitality Group.

CapMan kommer att totalrenovera fastigheten för att uppnå hög internationell standard för både hotell och kontorsytor. Rivnings- och ombyggnadsarbeten har redan inletts och kommer att intensifieras efter sommaren. Vid förvärvet av fastigheten hösten 2022 identifierade CapMan investeringar för att energieffektivisera byggnaden, ett arbete som kommer att fortgå tills den nya anläggningen öppnar. Den gröna omställningen ska möjliggöra certifiering enligt BREEAM In-Use.

Under hösten 2024 planerar CapMan och Nobis att presentera mer detaljer om det kommande destinationshotellet. Ytterligare information kommer att meddelas löpande, inklusive invigningsdatum, officiella namn och illustrationsmaterial för den nya verksamheten.