Svensk innovation i framkant med Stockholm Wood City

Bildkälla: Atrium Ljungberg

Looström har tecknat ett avtal med Atrium Ljungberg för att utforma konstruktionslösningar till de inledande faserna av Stockholm Wood City, världens största stadsutvecklingsprojekt i trä.

Detta ambitiösa projekt i Sickla kommer att bli ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande och visa upp svensk innovationsförmåga på högsta nivå. Stockholm Wood City omfattar 250 000 kvadratmeter där Atrium Ljungberg planerar att skapa 7 000 kontorsplatser och 2 000 bostäder. Det nya området kommer att erbjuda en livfull, urban miljö med en blandning av arbetsplatser, bostäder, restauranger och butiker.

- Vi på Looström är mycket stolta över att ha fått uppdraget att leda konstruktionsprojekteringen av detta unika projekt som Atrium Ljungberg driver, där trä har valts som huvudsakligt byggmaterial. Vi är medvetna om de möjligheter trä erbjuder och hoppas att Stockholm Wood City ska bli en inspirationskälla för framtida stadsdelar. Vi ser fram emot att visa branschen att det är möjligt att bygga klimatsmart och kostnadseffektivt med trä, säger Björn Sjögreen, VD på Looström.

- Vi är mycket stolta över initiativet Stockholm Wood City. Detta är inte bara ett viktigt steg för oss som företag, utan också en historisk milstolpe för svensk innovationsförmåga, säger Angela Berg, affärsområdeschef projekt hos Atrium Ljungberg. Det finns en stark efterfrågan från hyresgästerna på innovativa och hållbara lösningar, vilket vi möter med detta projekt, fortsätter Angela Berg.