Under våren 2022 slås portar upp i Centrala Nacka

Foto: Nacka kommun

Under våren 2022 kommer stadslivet i Centrala Nacka att berikas med restauranger, bageri, skönhet, hälsa och närservice såsom tandläkare, naprapat, bilskola och värdefulla mötesplatser. Nyfikenheten och intresset är stort för den framväxande stadsdelen. Samtliga lägenheter är nu sålda och alla verksamhetslokaler i de två första kvarteren, Stadsporten och Prisman är uthyrda.

 

– Intresset för Centrala Nacka är varit väldigt stort från såväl boende som företag. Det är mycket glädjande att lokalerna i de två första kvarteren nu är helt uthyrda. Det stora intresset är ett bevis för platsens starka potential och givna plats i Stockholmsregionen, säger Anders Börjesson, etableringsdirektör i Nacka kommun.

Under hösten stod de första bostäderna klara för inflyttning och människor började fylla kvarteret med liv. Nu är det dags att välkomna ett tjugotal verksamheter till stadsdelen. I Centrala Nackas nya utbud ges nu utrymme för allt från mötesplatser för seniorer, bageri med spektakulära tårtor, god mat och högklassigt utbud inom hälsa och skönhet.

– Genom de nya restaurangerna och verksamheterna som snart öppnar får kvarteret nytt liv och stadens utbud gör att det är nära till allt som behövs för att människor ska trivas, mötas och växa tillsammans, fortsätter Anders Börjesson, etableringsdirektör i Nacka kommun.

Successivt utvecklas Centrala Nacka till en naturban stadsdel där natur möter storstad på ett dynamiskt sätt.. Sammantaget är det 314 lägenheter 3 100 kvm lokalyta som ingår i de två första kvarteren. Samtidigt som de första husen har blivit inflyttningsklara sätts spaden i marken för nästa kvarter