Jakobsbergs kommun planerar för 500 nya bostäder

Bild: Järfälla kommun.

Jakobsbergs kommun planerar för 500 nya bostäder, både hyres- och bostads­rätter, en förskola, ett torg med lokaler för handel och service och en samlings­lokal. Just nu är förslaget på detaljplanen ute på granskning där invånarna kan tycka till.

Enligt ett avtal som finns har Tornet Bostadsproduktion AB, möjlighet att bygga cirka 165 bostäder i området. Vem som bygger resterande bostäder i Tallbohov bestäms efter avslutad granskning.

 

Området ligger längs med Snapphane­vägen i södra Jakobsberg. I närheten finns två förskolor samt Tallbohovs­kolan med elever från för­skoleklass till årskurs 9. På andra sidan E18 ligger Barkarby handelsområde.

 

I området planeras för två grupper av bostadshus som är mellan två och tio våningar. Totalt blir det 500 lägenheter och två radhus med ett tiotal bostäder. Parkeringshus byggs under bostadshusen. Området får en förskola, ett torg, en samlingslokal och lokaler för handel och service.

 

En ny cykelväg längs med Snapphanevägen byggs och promenadstråket bevaras. Det finns möjlighet att bygga en gång- och cykelbro över E18 till Barkarby handelsområde.

 

Byggstart för området planeras till tidigast vinter/vår 2018.