Stor förvandling av Huddinge Sjukhusområde

Huddinge sjukhus. Foto: Locum.

Det byggs som aldrig förr på Huddinge sjukhusområde. Det nya entrétorget framför sjukhuset står klart under våren och blir mer välkomnande för besökare. På södra sidan av sjukhuset bygger Locum en ny byggnad på cirka 29 000 kvadratmeter för operation och röntgen som bland annat ska inrymma 23 operationssalar. 

I angränsande sjukhusbyggnader byggs lokaler om för förlossning- och uppvakning. Flera moderniseringar av tekniska system pågår inne i sjukhuset under 2017. Det handlar om system för värme, ventilation, brandlarm och kyla.

- Vi ska se till att sjukhuset funkar som det ska. En stor utmaning är att bygga om så mycket samtidigt, utan att störa vården i deras pågående verksamhet, säger Martin Toller, Locums förvaltningsområdeschef på Huddinge sjukhusområde.

Psykiatri Sydvästs lokaler byggs om med fler enkelrum för patienterna. Den första etappen kommer att stå klar för inflyttning under hösten.

En stor satsning som pågått sedan 2006 och som beräknas bli klar under 2017, är bytet av klimat- och styrsystemen i hela sjukhuset för att bättre kunna styra inomhusklimatet.

Den nya byggnaden ska stå klar under 2019.