Spännande renoveringsprojekt i Sigtuna utförs av Söder och Spinnars

Jan Söder på besök på Hotell Kristina under pågående renovering

Just nu genomförs en omfattande och mycket spännande renovering i en av Hotell Kristinas vackra, q-märkta 30-talsbyggnader. I över 50 år kallades huset ”Stora Skolhemmet” och var en del av den anrika internatskolan Sigtunaskolan. Nu plockar inredaren Isabel Spinnars och Jan Söder, som driver designbyrån Söder design, tillsammans fram funkisen och byggnadernas historia även inomhus.

Jan och Isabel – berätta litegrann om er själva och projektet

”Hotell Kristina har under många år funnits som en välkomnad och spännande uppdragsgivare för mig. De senaste två åren har jag fått vara med om att vi tillsammans börjat återskapa husens vackra insida och dess funkisarkitektur. En rolig och utmanande uppgift!”, säger Isabel.

Isabel Spinnars driver företaget Isabel Spinnars AB, där hon sedan 1999 arbetar med inredning i alla dess former. Hennes filosofi är att skapa ”Miljöer att må bra i”. Utgångspunkten är att ta vara på de redan befintliga förutsättningarna och utifrån rummets funktion skapa harmoni, med hjälp av val av färg, form och material.

 

Isabell Spinnars på Hotell Kristina

När pandemin slog till ändrades förutsättningarna för hotellen runt om i landet. Hotell Kristina har valt att hålla stängt ett par månader för att möjliggöra denna omfattande renovering.

I det här projektet samarbetar Isabel med Jan Söder. Han startade sin första designbyrå i samband med att han fick ett spännande uppdrag att designa ett nytt samtida hotell i centrala Peking. Mer närliggande uppdrag har varit Nordic Sea och Nordic Light i centrala Stockholm, utformningen av Blue Hotel på Lidingö och den övergripande designkonceptutvecklingen av The Winery Hotel.

”Jag driver idag designbyrån Söder Design, som jobbar med hotell- och kontorsdesign. Jag har egentligen alltid, sedan barnsben, levt, drömt och andats hotelldesign, eftersom jag är uppvuxen i en hotellentreprenörsfamilj”, berättar Jan. ”Just nu jobbar jag faktiskt på två fronter norr om Stockholm – både på Johannesbergs slott i Gottröra och på Hotell Kristina i Sigtuna. En inspirerande kombination av två helt olika hotellmiljöer.

Vacker stavlimmad ek kommer att täcka golvet i hela den nyrenoverade restaurangen.

Kan ni nämna fem ord som sammanfattar renoveringen som görs och den interiör som kommer att möta oss framöver?

”Modern funkis, Familjär och personlig känsla, Trivsel, Harmoni och Gästfrihet”

Vilken upplevelse och känsla vill ni skapa för restaurangens gäster?

”Här ska du känna dig som en efterlängtad gäst och genuint välkommen i en familjär miljö.”

Vad är det roligaste med projektet?

”Att nyskapa genom att återskapa! Extra bonus är att hitta hemliga och gömda överraskningar i form av takhöjder, nischer och utrymmen.”, säger Isabel.

 

Bilder: Hotell Kristina