Ny bok om att gestalta stadsrummet - Ljussätt staden

Bild: Marianne Lind, Ljuslandskap AB

Ljussätt staden är en handbok som beskriver alla tänkbara skeden i ljusdesignprocessen. Här förmedlas frikostigt sådan kunskap som annars bara kan uppnås genom praktisk erfarenhet. Checklistor och steg-för-steg-listor tillsammans med över 400 fotografier och illustrationer gör boken lätt att ta till sig.

Hur går ett belysningsprojekt till?
I boken förklaras och visualiseras alla de moment som ingår i ett belysningsprojekt. Allt från gestaltning och trygghet till teknisk kunskap och klargörande av gråzoner i branschen.

Boken fyller en viktig lucka i belysningslitteraturen och lämpar sig för alla som arbetar med utomhusbelysning, ljusutbildningar och för projektgrupper som är engagerade i utomhusprojekt. Ljussätt staden är värdefull för dig som på något sätt berörs av ljusdesign i ditt yrkesliv eller som studerar ämnet.

bild

 

Om författaren
Författaren och fotografen Marianne Lind är landskapsarkitekt och har arbetat som ljusdesigner i snart två decennier. Hennes stora engagemang för att väva samman konstnärlig gestaltning, belysningsteknik, projekthantering, socialt engagemang och pedagogik avspeglar sig i boken.

FAKTA
Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Författare: Marianne Lind
Antal sidor: 304
Inbunden, illustrationer i fyrfärgstryck