Skanska säljer äldreboende i nya stadsdelen Täby Park

Foto: Skanska

Skanska har sålt ett hållbart äldreboende med 80 lägenheter i nya stadsdelen Täby Park, Stockholm, för cirka 320 miljoner kronor. Köpare är SPP Fastigheter. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det andra kvartalet 2020. Tillträdet av byggnaden är planerat till mars 2022.

Hyresavtal är tecknat med Vardaga som kommer att ansvara för driften av äldreboendet, som omfattar cirka 5 600 kvadratmeter och blir fem våningar högt.

Äldreboendet, som utvecklas och byggs av Skanska Sverige, kommer att klara högt ställda hållbarhetskrav och ska LEED-certifieras. Det får mycket låg energiförbrukning och ska bland annat utrustas med solceller på taket. Byggnaden uppförs uteslutande med hållbara byggmaterial och inget byggavfall kommer att gå till deponi.

Byggnaden är under uppförande och ska vara färdigställt i januari 2022.

Täby Park är en helt ny stadsdel norr om Stockholm där totalt cirka 6 000 bostäder samt arbetsplatser och serviceutbud utvecklas. Området kommer att växa fram och anta sin slutgiltiga form under de kommande två decennierna.