Nordisk säkerhetsdag arrangeras av Peab

Bild: Tomi Parkkonen

Den 28 april utför Peab sin årliga aktivitet Säkerhetsdagen i alla Peabs länder. Satsningen är ett viktigt led i att ytterligare stärka koncernens gemensamma fokus på säkra och hälsosamma arbetsplatser.

Säkerhetsdagen är en återkommande aktivitet som samordnas med den årliga internationella dagen för säkerhet och hälsa på arbetet. Peab genomför aktiviteten samtidigt i alla nordiska länder, med en gemensam agenda. På samtliga arbetsplatser kommer medarbetarna att vid lämpligt tillfälle pausa arbetet och tillsammans diskutera och reflektera över hur var och en kan bidra till förbättrad hälsa och säkerhet på arbetet.

 Hälsa, säkerhet och ett hållbart arbetsliv är några av de viktigaste frågorna vi har i vår bransch. Det finns många riskfyllda arbetsmoment och vi arbetar ständigt för att stärka säkerhetskulturen i alla våra verksamheter. Som nordiskt företag är det förstås viktigt att vi gemensamt uppmärksammar detta, och Säkerhetsdagen blir ett tillfälle för reflektion på alla våra arbetsplatser i Norden, säger Urban Alm, arbetsmiljöchef Peab.

Aktiviteterna genomförs på ett smittsäkert sätt med till exempel digitala möten. Årets gemensamma frågeställningar har också ett särskilt pandemifokus, med frågor som till exempel: Hur bryr vi oss om varandra? Vad ökar vår gemensamma trivsel? Vad har vi lärt under året som vi tar med oss framåt?

 Pandemiåret har medfört en rad olika förändringar och utmaningar, men vi har också lärt oss mycket för framtiden om till exempel hur vi kan förändra våra arbetssätt. Det ska bli väldigt spännande att ta del av de diskussioner som medarbetarna kommer att ha, avslutar Urban Alm.