Altura expanderar med flera samhällsfastigheter i norra Stockholm

Förskola med plats för uppemot 100 barn i Upplands Väsby. Foto: Altura

Med ambitionen att förse en växande befolkning med framtidssäkra samhällsfastigheter expanderar Altura kraftigt. Nu blir Altura långsiktig ägare av flera samhällsfastigheter i norra Stockholm. I Upplands Väsby utvecklas ett äldreboende med en förskola på bottenplan, och i Täby ska ytterligare ett äldreboende med 90 lägenheter uppföras. Fastigheterna utformas med gediget fokus på att möta behov hos de som ska vistas i lokalerna.

NREPs gren för samhällsfastigheter, Altura, är en långsiktig ägare, utvecklare och förvaltare av samhällsfastigheter med fokus på att förse de boende, dess anhöriga och personalen med lokaler som främjar välmående och en trygg vardag. Nu har Altura förvärvat två fastigheter strax norr om Stockholm från Sehlhall Fastigheter, som har gedigen bakgrund och hög kunskap inom utveckling av omsorgsboenden och kommer ansvara för uppförandet av byggnaderna.

 

bild
Förskola i Upplands Väsby. Foto: Altura

 

I Upplands Väsby utvecklas ett äldreboende med 40 lägenheter och en förskola med plats för uppemot 100 barn. Byggnationen kommer att bli totalt cirka 3 800 m2 stor, varav äldreboendet kommer utgöra 2 900 m2 av ytan och förskolan cirka 885 m2 . Kavat Vård kommer att bedriva verksamhet i äldreboendet medan förskolan kommer att drivas av Tellusbarn. Barn och äldre i samma kvarter syftar till att skapa en levande och trivsam miljö. Fastigheten utvecklas med fin utblick över intilliggande bostadsområde och med solpaneler på taket.

I Täby förvärvas samtidigt ett vårdboende med hela 90 lägenheter. Fastigheten, där Humana ska bedriva omsorg, ska certifieras enligt miljöstandarden LEED Gold. Humanas koncept kommer integreras i fastigheten, vilket inkluderar deras prisbelönta belysningslösning, rehab-gym och en trivsam trädgård med växthus. Allt för att säkerställa en bra levnadsmiljö för de boende.

 

bild
I Täby förvärvas ett vårdboende med hela 90 lägenheter. Bild: Altura

Fastigheten i Upplands Väsby planeras stå färdig för inflyttning i slutet av 2021. I Täby planeras byggstart under våren 2021 med färdigställande under 2022. Real Advokatbyrå har varit rådgivare till Altura. Bernström & Partners samt Setterwalls har varit rådgivare till säljaren i transaktionen.