Co-work-satsningen Sergel Arena ritad av Kanozi Arkitekter

Sergel Arena, ritat av Kanozi Arkitekter. Bild: Kanozi Arkitekter.

Co-work-satsningen Sergel Arena för Vasakronan blir en smart och flexibel förlängning av det egna kontoret med bästa cityläget vid Sergels Torg i Stockholm. Kanozi Inredning & Design har ritat interiör och entréer som flirtar med platsens 60-tals historia.

Kvarteret som utgör nya Sergelhuset uppfördes från början åt Skandinaviska Enskilda Banken och utvecklingen av Sergels torg på 60-talet. Kanozi Inredning & Design har flirtat med platsens historia och behållit delar av den tidigare inredningen som ett medvetet val och hållbarhetstänk. Originaldetaljer och konstverk från tidigare livsepoker har bevarats och fått nytt liv i de nya välkomnande och inkluderande lokalerna. Med varma, taktila material och oväntade kombinationer av inredning, har en omfamnande atmosfär skapats som en vill stanna kvar och vistas i. Inredningsdesignen har främst fokuserat på människans välbefinnande, smart teknik och flexibilitet för en varierande vardag, oavsett om en behöver jobba i större grupper eller i enskildhet, här finns arbetsplatser för alla. Förutom den fysiska designen, har stor vikt lagts på att tillfredsställa människans alla sinnen – ljud, ljus och doft har fått ta stor plats för att förstärka upplevelsen på Sergel Arena.

 

Till vänster: den gamla bevarade grinden för SEBs tidigare entré är idag ett konststycke. Till höger: Specialdesignad belysning. Bild: Kanozi Arkitekter.

– Det har varit ett otroligt spännande projekt för oss att jobba med. Vi har verkligen uppskattat samarbetet med alla duktiga projektörer, konsulter och entreprenörer. Dessutom har vi haft en nytänkande kund som visat ett stort engagemang genom projektets gång. Jag tror att alla som har varit involverade i Sergel Arena har blivit inspirerade och motiverade till att leverera en genomtänkt slutprodukt med hög kvalitet för att förverkliga Vasakronans framtidsvision om en supermodern och kreativ arbetsplats, säger Thea Foss Henriksen, inredningsarkitekt på Kanozi Inredning & Design.

Dekorativ rumsavgränsare och öppen spis i den välkomnande loungen. Bild: Kanozi Arkitekter.

Kanozi har varit ansvariga inredningsarkitekter och Ciceron Projekt har ansvarat för hyresgästens projektledning genom hela projektet.