Regeringen permanentar den myndighetsgemensamma kontrollen

Claes Thunblad, nationell samordnare för sund konkurrens på Byggföretagen. Foto: Byggföretagen

Regeringen meddelar att de förstärker och permanentar det uppdrag som åtta olika myndigheter haft att gemensamt arbeta mot brott i arbetslivet. Uppdraget har pågått i tre år och berört flera branscher, däribland bygg och anläggning.

- Beskedet att regeringen permanentar och utökar satsningen på den myndighetsgemensamma kontrollen är ett viktigt steg för en attraktiv, sund och säker bygg- och anläggningsbransch. Vårt gemensamma arbete för sund konkurrens i bygg- och anläggningsbranschen ställer höga ansvarskrav på alla aktörer i och kring branschen och det förutsätter att berörda myndigheter får direktiv och resurser att bedriva sin myndighetsutövning, säger Claes Thunblad, nationell samordnare för sund konkurrens på Byggföretagen.

- Om bygg- och anläggning ska fortsätta att vara en framtidsbransch som bär upp den svenska ekonomin krävs att alla parter intar en nolltolerans mot alla former av fusk och svartarbete. Det gäller arbetsmarknadens parter, beställare och entreprenörer, politiken och de statliga myndigheterna.

Källa: Byggföretagen