Svenska Bostäder bygger nya hyresrätter i Kärrtorps centrum

Grönskär precis vid Kärrtorps centrum får 42 lägenheter. Illustration: Tovatt Arcitects & Planners AB

Från parkeringsplats till lamellhus och från kontor till niovåningshus. Precis vid Kärrtorps centrum bygger hyresvärden Svenska Bostäder 72 nya lägenheter.

Nya illustrationer från Svenska Bostäder visar nyproducerade bostadshus i ljus puts som smälter in i Kärrtorps typiska 50-tals bebyggelse. I början av augusti 2020 revs en parkering för att ge plats åt två lamellhus i fyra våningar på Söderarmsväg 33 och kontorsbyggnaden på Karlsövägen 2 revs till förmån för ett höghus på nio våningar med en etagelägenhet högst upp.

- Projektet är ett bra exempel på hur staden måste jobba för att få fram byggbar mark i Stockholm. Tidigare fanns det ett kontor och en parkering här, nu blir det istället tre hus med 72 nya hyresrätter i ett populärt bostadsområde, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd.

Bland lägenheterna i Söderarm, viket är namnet på fastigheten med de två lamellhusen finner vi 1:or på 36 kvadratmeter, 2:or på 60 kvadratmeter samt 4:or på 80 – 118 kvadratmeter. I Grönskär, niovåningshuset vid tunnelbanan finns allt från 1:or till en 6:a på 138 kvadratmeter.

- Här i Kärrtorp har vi sedan länge många hyresgäster och de flesta av husen runtomkring förvaltas av oss, säger Jörgen Holmqvist, fastighetsutvecklingschef på Svenska Bostäder. Vi vet att det finns en stor brist på både mindre och lite större lägenheter, vilket vi vill komplettera med här.