Produktionsstart för 30 radhus i Österåker med planerade inflyttningar under 2021

Foto: Blooc

I slutet av 2019 tecknades avtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och Titania om ett nytt bostadsprojekt i Valsjöskogen, Österåker, som de hade för avsikt att utveckla tillsammans. Projektet omfattas av omkring 30 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc. Nu har godkänt bygglov erhållits och projektet produktionsstartas utan säljkrav med planerade inflyttningar under 2021. Projektet lanserades precis innan sommaren och i skrivande stund finns flera intresserade bostadsköpare.

”Vi är mycket nöjda med att nu vara igång med projektet på riktigt. Samarbetet med Titania har fungerat riktig bra under våren och vi har tillsammans säkerställt att vi nu kan produktionsstarta Brf Skogsgungan som ritats av våra arkitekter på Blooc. Vi ser detta som starten för ett förhoppningsvis långsiktigt samarbete med Titania”, säger Iris Vesterberg, Affärsutvecklare på Blooc.

”Vi smygstartade försäljningen under våren 2020 och fick omedelbart mycket fint respons. Intresset för projektet är stort med flera reserverade bostäder. Det finns en stark efterfrågan för prisvärda och naturnära bostäder, men som ändå har direkt närhet till förskolor, skolor, affärer och kommunikationer. Att vi nu går in i nästa fas med produktionsstart känns riktigt spännande. Vi är övertygade om att majoriteten av bostäderna kommer vara tecknade inom snar framtid”, säger Pege Abrahamsson, Fastighetsmäklare på HusmanHagberg.

Valsjöskogen ligger i Österåker kommun och har stor potential i att bli ett av Österåkers finaste bostadsområden för barnfamiljer. I en trygg miljö omfamnad av natur kommer radhusen att placeras längst den lilla kvartersgatan intill en redan färdigställd lekplats. Huvudgatan är redan färdigställda och flera andra utvecklare kommer också att etablera sig i området. I området byggs även en helt ny förskola.

”Vi är väldigt glada att vi nu går in i nästa fas med Brf Skogsgungan tillsammans med Blooc. Våra organisationer kompletterar varandra väl och tillsammans har vi har sett ett starkt intresse för området och får löpande in nya spekulanter för projektet. Nu ska det bli spännande att gå in i produktionsfasen och följa försäljningen framåt under hösten,” säger Wojciech Wondell, Projektchef på Titania.