Fastighet på Östermalm byggs om för 64 miljoner kronor

Foto: Byggmästargruppen

Byggmästargruppen ska ansvara för ombyggnadsprojektet Kv Skravelberget på Riddargatan i centrala Stockholm. Avtalet blev klart den 4 juni. Entreprenaden som beställts av fastighetsägaren SEB Trygg Liv beräknas omsätta 64 miljoner.

Kv Skravelberget Större 22 är en affärs- och kontorsbyggnad som uppfördes 1953-1958 mellan Riddargatan 10 och Birger Jarlsgatan 6 B-C. Den har uppdaterats flera gånger genom åren och inrymde bland annat ett EPA-varuhus under 1970-talet. Nu handlar det till största delen om att skapa moderna kontor. Det inre rivningsarbetet är klart och de flesta ytorna har stått tomma en tid i väntan på entreprenör.

”Det är i princip stomrent på 7 av 11 våningsplan. Det gör att vi kan komma igång snabbt och utan rivning behöver vi inte störa viss verksamhet som är kvar ett par veckor", säger Bo Hultgren, arbetschef på Byggmästargruppen ROT Kommersiellt.

Den verksamheten är motionskedjan Sats som har fyra våningsplan. Även deras lokaler ska byggas om.

”Sats kommer vara kvar till mitten av juni men sen räknar vi med att kunna påbörja ombyggnationen även där. De kommer att få en helt fräsch anläggning med förbättrad ventilation och mycket annat.”, fortsätter Bo Hultgren. ”Sats är dock de som ska flytta tillbaka först, redan i november, så vi har en tajt tidplan där".

Totalt sett är det 8 500 kvadratmeter som ska byggas om och anpassas. Även fasad, tak, fönster och gårdsytor ingår i generalentreprenaden som beräknas kunna avslutas under juni 2021.

”Att tillsammans med SEB Trygg Liv få modernisera Skravelberget som har ett fantastiskt fint läge i Stockholms innerstad gläder oss mycket. Att dessutom få skapa ändamålsenliga träningslokaler åt Sats rimmar väl med vår hållbarhetssatsning där medarbetares välmående är en viktig hörnsten”, avslutar Peter Neuberg, VD för Byggmästargruppen.