Inspirerad av Söders höjder - Ersta/25 bostadsprojektet

Wallin presenterar Ersta/25 som kännetecknas av elegans, exklusivitet och en genomarbetad design. Bostadshuset ligger på Erstagatan på Södermalm och har en svårslagen utsikt över Saltsjön. Bild: Wallin

Wallin presenterar Ersta/25, ett bostadsprojekt inspirerat av Södermalms unika stadsbild och det karaktäristiska Erstaområdet. Beläget på Erstagatan 3, erbjuder detta nya bostadshus en modern och hållbar livsstil med fokus på både estetik och funktionalitet.

Ersta Diakoni som säljare

Wallin har förvärvat byggrätten från den fristående ideella föreningen Ersta Diakonisällskap. Fastigheten är belägen på Erstagatan nära Fjällgatan på Södermalm i Stockholm. Wallin kommer att bygga 25 nya bostadsrätter i varierande storlek från 1–5 rum och kök, med boytor på 37–187 kvm och tillhörande parkeringsgarage i källaren.

Bygglov beviljat

Ersta/25 har nyligen erhållit bygglov. Den befintliga byggnaden på platsen planeras att rivas och byggstart är planerad under Q3–Q4 2024. Inflyttning förväntas preliminärt ske under Q4 2025–Q1 2026.

Med Söders höjder som inspiration

Designen av Ersta/25 är influerad av Södermalms charm och Erstaområdets unika karaktär. Projektet är utformat för att harmonisera med den befintliga arkitekturen och förstärka områdets visuella attraktionskraft. Med en öppen placering och fyra fria fasader kommer varje bostad att erbjuda maximala möjligheter till utsikt. Fönsterarrangemangen och rymliga balkonglösningar kommer att skapa ljusa och luftiga lägenheter med fantastiska utsikter. Arkitekten bakom Ersta/25 är Kaminsky Arkitektur.

Ersta/25 strävar även efter att vara ett ledande hållbarhetsprojekt. Wallin har övervägt alla aspekter – från användningen av grön betong för att minska klimatpåverkan med upp till 50 procent, till installationen av solceller och användningen av återvunnet stål.

Drömläge på Södermalm

"Att få möjlighet att bygga på en sådan eftertraktad och central plats på Södermalm är särskilt glädjande med tanke på vår strävan att delta i utvecklingen av innerstaden. Vår ambition är att den färdiga produkten ska spegla vårt varumärke och hålla hög kvalitet på alla nivåer, med extra fokus på goda boendeförhållanden, hållbarhet och elegant arkitektur," säger VD och delägare Erik Wallin.

Majoriteten av bostäderna kommer att erbjuda en enastående utsikt över Stockholm, inklusive Saltsjön. "Med den här utsikten och det centrala läget, med närhet till alla typer av service, nöjen och kultur, hoppas vi att dessa bostadsrätter kommer att tilltala vår målgrupp," säger delägare och marknadschef Gustav Wallin. "Särskilt med tanke på att stora, nyproducerade bostadsrätter är något av en bristvara på Södermalm," tillägger Gustav.