Byggstart för Villa Brage - Djursholms nya vård och omsorgsboende

Vid spadarna: Birgitta Lindgren, socialnämndens ordförande, Caroline Pettersson, regionchef Vardaga, Nils Resvik, projektutvecklingschef Vectura Fastigheter, Robert Nibelius, ordförande tekniska nämnden, Hanna Bocander, ordförande kommunstyrelsen, och Erik Carmestedt, arbetschef MVB Öst. Foto: MVB

Ett symboliskt spadtag markerade starten för byggandet av Djursholms nya vård- och omsorgsboende, Villa Brage. Byggnaden kommer att vara tre våningar hög och innehålla 60 lägenheter anpassade för personer med demens eller somatiska besvär. Den kommer också att ha gemensamma utrymmen såsom festlokal, gym och lokaler för hår- och fotvård. Boendet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver 4.0.

Erik Carmestedt, arbetschef på MVB Öst, kommenterade:

- Tillsammans med Vectura och verksamheten skapar vi ett boende som gör det möjligt för äldre att få vård och omsorg i en hemtrevlig och social miljö, samtidigt som personalen får en funktionell och trivsam arbetsmiljö. Det är mycket glädjande att MVB får vara en del av detta viktiga samhällsprojekt.

Nils Resvik, projektutvecklingschef på Vectura Fastigheter, tillade:

- Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med MVB. Det är glädjande att vi nu är igång med Villa Brage, som kommer att erbjuda boende av hög kvalitet.

Villa Brage kommer att drivas av Vardaga, aktör inom äldreomsorgen, och beräknas stå klart hösten 2025. Intill Villa Brage bygger MVB även ett korttidsboende i samarbete med Danderyds kommun.

- Danderyd ska vara den bästa kommunen för äldre att bo i. Vi ser att närheten mellan våra verksamheter kan ge möjlighet till givande samarbeten, bland annat kring aktiviteter för äldre. Detta symboliska spadtag visar på vår goda samverkan mellan offentligt och privat när vi utvecklar äldreomsorgen, sade Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.