OBOS bygger 190 nya lägenheter i Aspudden

Bild: Obos

OBOS ökar sin närvaro i Stockholm genom att planera att bygga omkring 190 nya lägenheter i Aspudden. Efter framgången med projektet Stadsljus i Norra Djurgårdsstaden fortsätter företaget att spela en betydande roll i utvecklingen av Stockholms framtida bostadsmarknad. Byggstarten förväntas ske under 2026, förutsatt att detaljplanen blir godkänd.

I flera år har planer funnits på att skapa ett nytt stadskvarter nära Aspuddens tunnelbanestation. Bostadsutvecklarna Resona och The Other Group (TOG) har gemensamt arbetat med att utveckla detaljplanen för området. OBOS har nu kommit överens om att köpa TOG:s andel av projektet. Köpesumman baseras på ett fastighetsvärde motsvarande 18 000 kronor per kvadratmeter ljus BTA bostad och 4 000 kronor per kvadratmeter ljus BTA lokal.

Projektet omfattar två nya hästskoformade kvarter med cirka 190 lägenheter och lokaler på bottenvåningen. OBOS och Resona kommer att beakta den unika miljön och sträva efter hög arkitektonisk kvalitet.

"Vi är glada över att få arbeta med Resona för att utveckla Aspudden. Det är redan ett attraktivt område med småstadskänsla, närhet till badplatser, restauranger och Stockholms centrum. Vi kommer att bidra med nybyggda bostäder i olika storlekar där både singelhushåll och familjer kan trivas", säger Sofia Ljungdahl, vd för OBOS Nya Hem.

Trots utmaningar inom byggbranschen fortsätter OBOS att investera för att skapa fler bostäder i attraktiva områden för sina medlemmar och kunder. Företagets mål är att sänka inträdesbarriärerna till bostadsmarknaden, särskilt i storstäderna. Därför kommer 20 procent av bostäderna i Aspudden att erbjudas genom OBOS Deläga, där köparen äger minst halva bostaden och OBOS resten.

"Med OBOS Deläga behöver köparen endast låna till halva bostaden, vilket halverar kravet på kontantinsats. OBOS Deläga är ett tryggt alternativ för förstahandsköpare, de som behöver större bostad eller de som saknar en partner att dela köpet med", fortsätter Sofia Ljungdahl.

Detaljplanen är antagen och parterna väntar nu på att den ska vinna laga kraft, vilket gör att projektet kan gå vidare i sitt arbete.