Ledare - Framtidens byggbransch möts på Nordbygg

Mälarterrassen, Slussen.

Nordbygg 2024 slår upp portarna mellan den 23e-26e april och välkomnar branschen till Norra Europas störta bygg- och fastighetsmässa. Nästan alla aspekter av byggsektorn kommer att representeras med lite extra fokus på klimatanpassning, innovation, jämställdhet och mångfald. På Nordbygg möts arkitekter, byggherrar, fastighetsförvaltare, installatörer, hantverkare och projektledare från hela Europa för att knyta kontakter och nätverka. Genom ett imponerande utbud av närmare 900 utställare, seminarier, prisutdelningar och evenemang kommer dagarna bjuda på ett fullspäckat program.

I denna specialutgåva från Aktuella Byggen vill vi ge en sammanfattning av branschens hetaste och mest aktuella frågor. Du får bland annat ta del av en intervju med Installatörföretagens energiexpert Helen Magnusson som berättar hur man som fastighetsägare ska tänka när det kommer till energieffektivisering. Vi presenter några utvalda byggprojekt som utmärker sig lite extra. Ett av dem pryder tidningens förstasida, nämligen Slussen som förvandlas till en ikonisk mötesplats i Stockholm.

Nytt för i år på Nordbygg är RoomVent, en av de mest betydelsefulla konferenserna inom ventilation och inomhusklimat. Den nya plattformen kommer locka stort intresse och där världsledande experter möts och diskuterar framtidens möjligheter och utmaningar. I denna utgåva kan man läsa en artikel om just betydelsen av god inomhusluftkvalitet och behovet av effektiva lösningar i fastigheter för att säkra en god luftkvalité.

Vi välkomnar med stolthet våra partners och annonsörer, som inte bara pryder våra sidor i denna utgåva, utan också utgör en presentation av de senaste produkterna och innovationerna som kommer att synas på mässgolvet.

 

Jag hoppas vi ses på mässan!

 

Amanda Hardwick

Chefredaktör