Förvaltaren och Zengun tecknar avtal för Kvarnstugan

Visionsbild: Zengun

Fastighets AB Förvaltaren har undertecknat ett entreprenadavtal med Zengun för den kommande fasen av utvecklingen av kvarteret Kvarnstugan i Sundbyberg. Projektet inkluderar 113 hyreslägenheter, ett café, en restaurang och utrymmen för kulturverksamhet. Ordervärdet uppgår till ungefär 400 miljoner kronor.

Kvarteret Kvarnstugan kommer att ligga centralt vid det framtida Ursviks torg i Sundbybergs nya stadsdel, västra Ursvik. Det är en hållbar stadsdel nära natur- och grönområden med utmärkta kommunikationer till centrala Sundbyberg och Stockholm.

Petra Karlsson Ekström, VD för Förvaltaren, kommenterade: "Trots de rådande omständigheterna, där många byggprojekt är försenade, tar vi vårt ansvar och fortsätter att bidra till utvecklingen av Sundbyberg genom att skapa nya hyresrätter och en levande miljö."

Fastigheten kommer att byggas med trästomme och ha låg energiförbrukning. Förutom de 113 hyreslägenheterna kommer det finnas café, restaurang och kulturella faciliteter såsom bibliotek och lokaler för musik- och dansundervisning. Planen är att husen ska vara klara för inflyttning år 2026.

Peter Schilling, kommunstyrelseordförande i Sundbybergs stad, uttryckte sin uppskattning: "Vi är stolta över att ha ett byggföretag som bidrar till Sundbybergs tillväxt. Utan företag som Förvaltaren kan vi inte lösa det största problemet i vår region - bostadsbristen."

Projekteringen för Kvarnstugan pågick under 2023 med samarbete mellan Förvaltaren och Zengun, och nu är grundläggningsarbetet i full gång.

Kajsa Flack, arbetschef på Zengun, uttryckte sin glädje över det fortsatta förtroendet: "Vi är glada över att få fortsatt förtroende när projektet går in i nästa fas. Kvarnstugan med sin trästomme är ett utmärkt exempel på hur vi strävar efter att arbeta långsiktigt, hållbart och klimatsmart. Kvarteret kommer att bli en spännande ny landmärke i Ursvik."

b
Petra Karlsson Ekström