Sveriges heta byggprojekt - Frukostseminarier på Nordbygg

Projekt Stadsljus, Avicii Arena, H2 Green Steels stål- och vätgasanläggningar samt Stenmarks Restaurang & Växthus. Bilder: Stadsljus: Yellon/Cobe, Globen: Sören Andersson, 2see.se, Stålverket: H2 Green Steel, Växthusrestaurangen: Johan Falkenberg

Fyra av Sveriges mest spännande byggprojekt kommer att presenteras på Nordbyggmässan under två inspirerande frukostseminarier. Dessa projekt inkluderar en 35-årig arena, en innovativ växthusrestaurang, en stor vätgasanläggning och ett nytt landmärke.

Byggfakta och Nordbygg arrangerar separata frukostseminarier den 24:e och 25:e april där byggherrarna för dessa projekt kommer att dela med sig av sina utmaningar, lösningar och vad som gör deras projekt unika.

En av de utvalda projekten är Avicii Arena, tidigare känd som Globen, som fyller 35 år i år. Arenan genomgår nu en modernisering för att möta dagens krav på evenemangsverksamhet, med fokus på ljud, akustik och en intimare upplevelse.

Claes Stenmark kommer att presentera sitt projekt Stenmarks restaurang & växthus, som strävar efter att bli världens mest klimatsmarta restaurangbyggnad. Trots brist på erfarenhet som byggare eller krögare har han ambitiösa planer för projektet.

H2 Green Steel i Boden är ett annat framstående projekt på listan. Detta stålverk och vätgasanläggning är ett internationellt prestigeprojekt med syftet att förändra stålindustrin genom att minska koldioxidutsläppen med upp till 95 procent.

Projektet Stadsljus i Norra Djurgårdsstaden, ledd av OBOS i samarbete med arkitekterna Yellon och Cobe, strävar efter att skapa ett nytt landmärke som smälter in i stadens siluett. Detta 30-våningar höga bostadshus kommer att ersätta den rivna gasklocka 4 och bli en ny granne till de bevarade gasklockorna som omvandlas till kulturscen, hotell och kontor.

På Nordbyggmässans seminarier kommer deltagarna att få inblick i dessa projekt och deras betydelse för den svenska byggbranschen.