Gröna Lund bygger ut med ny temapark

Visionsbild Strandpromenaden. Visionsbild: Gröna Lund

Gröna Lund planerar att utöka sin nöjespark genom att bygga på den närliggande parkeringsplatsen och har nyligen lämnat in sina första bygglovsansökningar för detta ändamål. Platsen har tidigare använts för nöjesparken Nöjesfältet och för Stockholmsutställningen 1897.

Den nya utbyggnaden kommer att inspireras av historien från tiden omkring 1897 och syftar till att blanda det förflutna med framtiden genom att skapa ett nöjesparkområde som präglas av glädje och optimism över generationer.

b
Nya tivoliområdet. Visionsbild: Gröna Lund

I samband med bygglovsansökningarna har nöjesfältet också presenterat nya bilder som visar hur det planerade området kommer att utformas. Designen är inspirerad av Stockholmsutställningen 1897 som hölls på samma plats och kommer att inkludera arkitektoniska element från den tiden.

"Vi vill skapa ett område som erbjuder glädje och optimism för alla besökare, och vi tar inspiration från den historiska kopplingen till platsen för att uppnå detta," säger Christer Fogelmarck, VD för Parks and Resorts.

Bygglovsansökningarna omfattar även de omgivande byggnaderna som kommer att anpassas för att passa in i den historiska kontexten och harmoniera med den omgivande arkitekturen i området.

b
Nya tivoliområdet från luften. Visionsbild: Gröna Lund
b
Gröna Lund 1931. Foto: Gröna Lund