Nya bostäder byggs i Huddinge av Innovation Properties och Barings

Illustration: Innovation Properties

Innovation Properties och Barings har påbörjat byggandet av 264 lägenheter med hög hållbarhetsprofil i Huddinge, Stockholm. Projektet, som ligger några minuter från spårbunden trafik, är byggt i trä och genomgår miljöcertifiering.

Innovation Properties och Barings Real Estate har bildat ett samriskbolag (JV) och har nu påbörjat byggandet av 264 lägenheter i Skogås, Huddinge. Projektet är miljöcertifierat och präglas av en hög hållbarhetsprofil med hybridsolpaneler på taken, vilka ger energiklass A. Samtidigt byggs husen i trä, och Lindbäcks Bygg, med produktion i Piteå, är den utvalda husentreprenören. Utöver den hållbara driftsekonomin har fokus lagts på att uppmuntra användningen av cykeln som transportmedel till och från arbetet, och det kommer finnas möjlighet att ladda både cykel och bil.

Tango har agerat som säljrådgivare mellan parterna.

Kristian Wahlberg från Innovation Properties kommenterar: "Vi är mycket nöjda över att ha etablerat ett gott samarbete med Barings och Huddinge kommun. Att kunna påbörja ett stort och betydelsefullt bostadsprojekt i ett område där det inte byggts på länge är något vi ser fram emot. Detta kommer att bli ett värdefullt tillskott av nya och högkvalitativa bostäder med olika upplåtelseformer. Vi har lagt stor omsorg både på den sociala och ekonomiska hållbarheten, vilket passar väl med både vår och Barings profil."

Andreas Norberg, Managing Director och Head of Nordics på Barings Real Estate, tillägger: "Med den rådande bostadsbristen i Stockholm kommer detta projekt att tillföra välbehövliga och högkvalitativa bostäder till staden. Vi expanderar nu vårt bestånd i Stockholm med ännu ett bostadsprojekt, men vi strävar också efter att fortsätta investera i bostadsfastigheter i Sverige och övriga Norden. Detta är viktigt både för de lokala samhällena och våra investerare. Tillsammans med våra samarbetspartners, Innovation Properties och Huddinge kommun, ser vi fram emot att välkomna de boende till sina nya hem från mitten av nästa år."