300 nya hyresrätter och lokaler i Barkarby 

Visionsbild: Lindberg Stenberg Arkitekter.

Fastighetsutvecklaren Reliwe har startat byggnationen av ett spännande nytt kvarter i Barkarby, beläget endast 50 meter från den kommande tunnelbanestationen. Med en modern och mångfacetterad design kommer detta kvarter att bli en central del av den nya stadsmiljön som växer fram i området.

Det nya kvarteret kommer att erbjuda 300 hyresrätter och lokaler för olika verksamheter, vilket ger invånarna en perfekt kombination av boende och närhet till stadsliv samt utmärkta kommunikationsmöjligheter. Med tunnelbanan endast en kort promenad bort och den kommande knutpunkten för kollektivtrafik i närheten kommer invånarna att ha en idealisk position i Stockholm och Mälardalen.

Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, uttrycker sin entusiasm över Reliwes investering i Barkarby och ser det som ett bevis på områdets framtidspotential. Hon välkomnar Reliwe och ser fram emot ett gott samarbete för att skapa en hållbar och levande stadsmiljö.

Denna satsning är en del av Barkarbys fortsatta expansion, där nya kvarter och områden utvecklas på båda sidor om E18. Reliwes kvarter markerar en viktig milstolpe i den omfattande stadsutvecklingen som planeras för de kommande tio åren, med målet att omvandla Veddesta gamla centrum och industriområde till en modern och levande stadsdel.

Anders Whass, partner på Reliwe, betonar det goda samarbetet med Järfälla kommun och ser fram emot att se projektet växa fram. Med kommunens effektiva och tydliga arbete är han övertygad om att projektet kommer att bli en framgång. Reliwe planerar också att miljöcertifiera kvarteret enligt Miljöbyggnad Silver, vilket visar deras engagemang för hållbarhet och kvalitet.

 Första inflyttning förväntas ske år 2026, och Reliwe ser fram emot att bidra till skapandet av en attraktiv och hållbar stadsmiljö i Barkarby.