Taket på plats i Park Rosersberg

Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director på Panattoni. Foto: Panattoni

I våras tog Panattoni sitt första spadtag för den 40 000 kvm stora logistik- och industrifastigheter i Park Rosersberg, i Rosersberg, norr om Stockholm. Bygget har nu nått en viktig milstolpe och cirka 85 personer deltog i en ceremoni för att fira att fastighetens tak nu är lagt. 

Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director på Panattoni, närvarade vid ceremonin för att markera denna framsteg.

– Panattoni Park Rosersberg har ett väldigt bra geografiskt läge med nära anslutning till Rosersberg kombiterminal och till Stockholms stad. Att etablera sig i Rosersberg är helt i linje med vår strategi att även kunna erbjuda våra kunder ytor i mer centrala lägen.

I närområdet finns en fullserviceterminal som möjliggör effektiva och miljövänliga transporter mellan kontinenten och Stockholm. Fastigheten, belägen nära E4:an, ger snabb tillgång till platser som Arlanda Flygplats, Stockholm Central och andra nordiska städer.

Under taklagsfesten närvarade Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun, och betonade företagets roll i att stödja logistikexpansionen i området. För kommunen innebär detta projektet många nya arbetstillfällen och ekonomiska vinster.

Fastigheten planeras att certifieras med hållbarhetsstandard BREEAM Excellent. Denna hållbara design inkluderar förberedelser för solpaneler på taket samt anpassningsbara parkeringsplatser, laddstationer och uteplatser för att möta hyresgästernas behov. 

Köpet av marken i Sigtuna genomfördes av Kilenkrysset. Jan Persson, VD och ägare av Kilenkrysset, deltog vid taklagsfesten och uttryckte sin positivitet kring Panattonis projekt och deras skickliga hantering av det. Området Stockholm Nord Logistikcenter är betydelsefullt för dem och att se en tidigare markplats bli till en byggnation är glädjande och signalerar områdets fortsatta potential för Sigtuna kommun.

Inflyttning i fastigheterna förväntas ske under första kvartalet av 2024.