OBOS planerar 60 lägenheter i Roslagsporten i Täby

Illustration: OBOS

Sedan tidigare står det klart att OBOS planerar 60 lägenheter i Roslagsporten, intill Roslags Näsby station i Täby. Nu erbjuds kunderna en räntegaranti och slopad månadsavgift i 12 månader.

Det här är ett fantastiskt område med stor potential. Genom att vi täcker föreningens ökade kostnader, på grund av räntehöjningarna, och dessutom bjuder på månadsavgiften det första året hoppas vi att fler ska ha möjlighet att flytta hit, säger Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya Hem.

Nyligen meddelade HMB Construction att de får i uppdrag att bygga de 60 bostadsrätterna som OBOS säljstartade i början av året. Bostäderna, som beräknas vara klara för inflyttning preliminärt hösten 2025, erbjuds i varierande storlekar med balkong, uteplats eller terrass. Kvarteret är en del av ett större utvecklingsområde med fokus på hållbarhet – begränsad biltrafik, gröna mötesplatser och blandad bebyggelse.

- Ett mysigt kvarter med innerstadskänsla, i ett av Täbys bästa kollektivtrafiklägen. Flera av byggnaderna har reserverat sina bottenvåningar för olika typer av verksamheter som till exempel förskola, butiker och caféer. Vi ser ett stort intresse för våra lägenheter, trots den tuffa marknaden. Vi har 550 000 medlemmar i Norge och Sverige och har ett stort ansvar att bygga attraktiva bostäder även i svåra tider, fortsätter Sofia Ljungdahl.

Premiär för OBOS Deläga i Täby

För att ytterligare sänka trösklarna till den ägda bostadsmarknaden i kommer några av lägenheterna i Brf Roslagsporten att erbjudas genom OBOS Deläga, som innebär att man köper halva bostaden, men bor i hela. För resten av bostaden betalar köparen ett månadsbelopp till OBOS motsvarande en nyproducerad hyresrätt.

- OBOS Deläga är vårt sätt att möjliggöra för fler att ta steget in på den ägda bostadsmarknaden. Det känns väldigt bra att introducera modellen även i Täby där 16 lägenheter kan delägas ihop med OBOS, avslutar Sofia Ljungdahl.

Fakta om räntegarantin

Räntekompensationen innebär att OBOS täcker en del av föreningens räntekostnader i upp till 4 år.