Ringen Centrum på Södermalm i Stockholm får ett lyft

Ringen Centrum sett från Götgatan. Bild: AMF Fastigheter/Equator

Nu fortsätter utvecklingen av Ringen Centrum vid Skanstull på Södermalm i Stockholm. De tidigare uppvisade planerna med öppnare och ljusare butiksytor kompletteras nu med nya fasader samt en ny entré mot Älvsborgsparken. Dessutom öppnar nya butiker under hösten.

bild
Ringen Centrum vid Skanstull på Södermalm i Stockholm. Foto: Fastigheter/Equator

I januari 2023 påbörjades ombyggnationen av Ringens interiör för att skapa en öppnare, mer inkluderande mötesplats för både shopping och umgänge. Nu presenteras ytterligare planer som även inkluderar fastighetens exteriör, med nya fasader mot Ringvägen, Götgatan och Älvsborgsparken. Tidigare slitna plåtfasader ersätts med hållbara materialval i trä och tegel, med fokus på ett lågt klimatavtryck. En ny entré kommer också att byggas mot Älvsborgsparken. Arbetet inleds inom kort och förväntas bli färdigt under början av nästa år.

- Det känns fantastiskt att äntligen kunna visa upp ytterligare detaljer kring utvecklingen av Ringen. Med en nyrenoverad fasad och entréer ser vi fram emot att låta omgivningen se Ringens lyft även utåt. Vi vill att Ringen ska vara en dynamisk plats som finns till för och utvecklas tillsammans med de som bor, jobbar och rör sig i området, säger Lena Rune, centrumchef för Ringen.

bild
Lena Rune, centrumchef för Ringen. Foto: Ringen