OBOS byggstartar nya lägenheter i populära Vegaområdet

Vy över Vegakvarteret i Haninge, 20 minuter från Stockholm city. Foto: OBOS

Nyligen startade bygget av OBOS trettonde och sista etapp i Vegaområdet i Haninge, bara 20 minuter från Stockholm city. Redan nu är intresset för de 93 lägenheterna stort – sedan årsskiftet har OBOS sålt i snitt en bostad per vecka.

– Trots en osäker marknad är det många som efterfrågar våra bostäder i Vega. Det visar att vi som långsiktig bostadsutvecklare med stort samhällsansvar bygger där våra medlemmar vill bo. Vi tror på projektet och ser fram emot att vara en del av Haninges utbyggnad framöver, säger Emil Kroll, försäljningschef OBOS Kärnhem.

Kvarteret kommer att ligga i de centrala delarna av Vega, med närhet till områdets pendeltågstation. De 93 välplanerade lägenheterna erbjuds i varierande storlekar och planlösningar i allt från 1- till 6 rum och kök.

I byggprocessen tas stor hänsyn till miljö och bostäderna kommer att certifieras med miljömärkningen Svanen, vilket bland annat säkerställer låg energiförbrukning. I Vega ska det också vara lätt att välja det klimatsmarta alternativet, här prioriteras gång- och cykelvägar framför biltrafik. Flera laddningsmöjligheter för bilar och större cykelparkeringar kommer att finnas i området.

– Som boende i Vega erbjuds närhet till både naturen, butiker, mataffärer och restauranger. En kort promenad från vårt nya kvarter finns pendeltågstationen som snabbt tar dig in till centrala Stockholm. Det här det perfekta stället för den som vill njuta av närhet till naturen och samtidigt snabbt kunna ta sig in till Stockholms puls, avslutar Emil Kroll.

Inflyttning i de nya bostäderna startar hösten 2024

Fakta Vegakvarteret

Redan 2012 började de första bostadshusen byggas i Haninges nya stadsdel Vega. Sedan dess har hundratals familjer flyttat in och området växer ständigt med nya hus, gator och kvarter. OBOS har tidigare byggt fem flerbostadshus och flera etapper av radhus. Totalt kommer området rymma 3 500 bostäder.