Huge Bostäder bygger parkeringsdäck i Trångsund

Ny bostäder på gång. Här, vid Trångsundsvägen 4-6, kommer det inom ett par år finnas 125 nya lägenheter.

Schaktningen pågår för fullt på platsen där Huge Bostäder ska bygga parkeringsdäcket intill nybygget där 125 hyreslägenheter ska byggas vid Trångsundsvägen.

Markarbetena beräknas ta några veckor och under mars planeras betonggrunden för parkeringsdäcket att börja gjutas. Under våren kommer parkeringsdäcket börja byggas och i sommar görs fasaden i ordning. Hela parkeringsdäcket beräknas vara klart efter sommaren.

Därefter kommer bostadshuset med 125 hyreslägenheter börja byggas. Huset planeras stå klart 2025.

– Vi är stolta över att bidra till bostadsmarknaden i Trångsund med 125 hem där miljön varit i fokus under uppförandet – bostadshuset ska certifieras enligt Miljöbyggnad med målet silver, det kommer finnas solceller på fastighetens tak som kommer täcka drygt 60 procent av den totala fastighetselen och det blir Huges första klimatdeklarerade byggprojekt, säger Disa Roxner, Jr Projektledare på Huge Bostäder.

– Det här är ett välkommet tillskott i vårt bostadsbestånd! På Huge brukar vi säga att vi vill skapa livskraft i Huddinge och det lever vi verkligen upp till med det här projektet, med 125 nya hyresrätter och ett parkeringsdäck i centrala Trångsund. Lägenheterna kommer ligga nära daglig service och natur på samma gång – dessutom bara 15 minuter från centrala Stockholm med kollektivtrafik, säger Karin Strömberg Ekström, vd på Huge Bostäder.

Fakta om Bonden 7

Adress: Trångsundsvägen 4-6, Trångsund
Antal lägenheter: 125
Kvm/lägenhet: 34−94 kvm
Antal rum (1-4): 15 ettor, 77 tvåor, 16 treor, 17 fyror
Arkitekt: Liljewall arkitekter
Entreprenör: Cobab
Planerad inflyttning: Våren 2025