Bygglet utsett till Gasellföretag – för sjunde gången!

För sjunde året i rad prisas SaaS-bolaget Bygglet som ett av Sveriges snabbaste växande och mest lönsamma företag. Genom att driva tillväxt och bidra till att digitalisera för att förenkla hantverkares vardag utses Bygglet ännu en gång till Gasellföretag. Med en stor drivkraft och passion för utveckling har Bygglet, som ingår i SmartCraft-koncernen, genererat en tredubbling av såväl omsättningen som antalet kunder sedan 2017.

Varje år sedan 2000 har Dagens Industri rankat Sveriges mest framgångsrika företag, ett prestigefyllt pris eftersom mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven. Kriterier för att utses till Gasellföretag baseras på bolagets nettoomsättning, antalet anställda, minst fördubbling av omsättningen under en fyraårig period och flera andra faktorer. Det är få företag som lyckas vara Gasellföretag sju år i följd – bara 34 andra företag sedan starten har lyckats.

Flera framgångsfaktorer i kombination

Bygglet menar att behovet av digitalisering i byggbranschen ständigt ökar och att företaget har lyckats utveckla en produkt som både fungerar, förenklar och revolutionerar för hantverkaren i Sverige. VD på Bygglet och SmartCraft Sweden, Hanna Konyi, berättar att Bygglet har en stor passion för sina kunder och digitalisering:

– Byggbranschen befinner sig i början av digitaliseringen, det finns en enorm potential till effektivisering och ökad lönsamhet. Vi sneglar inte på konkurrenterna, vårt fokus är istället att kontinuerligt utveckla vårt erbjudande och stötta kundens företagarresa. Vi siktar nu på att bredda värdekedjan så våra kunder får ut ännu mer av att använda Bygglet.

Bygglets vision är att vara marknadsledande med ett enkelt projektverktyg för hantverkare. Som företag arbetar Bygglet för att vara i framkant med utveckling, erbjuda kunder en trygg onboardingprocess och en förstklassig support. Sedan 2018 ägs Bygglet av Smartcraft ASA som är marknadsledande i Norden på digitala verktyg för byggsektorn. Den globala marknaden för digitalisering inom byggsektorn fortsätter i hög tillväxt.

Med en stor organisation i ryggen kan vi utvecklas snabbare och tillgodose våra kunders önskemål. Det stärker oss som företag att också vårt erbjudande kan vidgas och att våra kunder kan vända sig till oss, oavsett vilka behov de har, avslutar Hanna Konyi.

Fakta: Bygglet är ett mjukvaruföretag som utvecklat ett webbaserat verktyg för projekthantering inom bygg som hanterar alla moment från offert till faktura och uppföljning. Bygglet, som idag ingår i SmartCraft-koncernen, lanserades 2011 och har sitt huvudkontor i Göteborg och har utsetts till Gasellföretag sju år i rad. Bygglets vision är att vara marknadsledande i Sverige med ett system som ligger i framkant och erbjuda sina kunder förstklassig support.