Byggstart för utveckling av Nacka seniorcenter Talliden

Foto: Peter Rutherhagen

Första spadtaget för utvecklingen av Nacka seniorcenter Talliden är nu taget. Fastigheten som uppfördes med de ideal och tankar som rådde under 1950-talet kommer nu att få en omsorgsfull renovering. Seniorcentret Talliden kommer under den närmaste tiden att genomgå en modernisering, utbyggnad och anpassning för att motsvara dagens och morgondagens krav på den här typen av fastigheter.

- För mig är det här projektet ett fint exempel på hur en fastighet av äldre snitt kan uppdateras så att den både blir en modern arbetsplats för de som jobbar där men också ett mer kvalitativt hem för de boende. För Rikshems del är vi otroligt stolta över att får vara den partnern som är med och utvecklar och bygger vidare på de ambitioner som finns inom Nacka kommun, säger Anette Frumerie, vd Rikshem. 

Rikshem förvärvade fastigheten av Nacka kommun i slutet av 2014. Seniorcenter Talliden är ett av fyra vård- och omsorgsboenden som Rikshem äger i Nacka. Byggnaden uppfördes under tidigt 50-tal och renoverades under 90-talet. Rikshem har tillsammans med kommunen utarbetat ett förslag där lokalerna nu byggs om för att utöka antalet boenderum från 47 till 59 och där logistik och överblick förbättras. Samtidigt ser Rikshem över installationer och ytskikt och installerar bergvärme med kyla. När projektet är klart kommer byggnaden att ha växt med ca 300 kvm samt fått en invändig totalrenovering av befintlig byggnad. Utemiljön kommer i samband med projektet också att få en översyn.