Grönt ljus för Nackas nya bostadsområde

Foto: Engelbrekt

Den 20 juni klubbade Nacka kommun igenom detaljplanen Volten och gav därmed Engelbrekt Utveckling klartecken att ta nästa steg i utvecklingen av ett nytt bostadsområde om 44 radhus och en förskola i Krokhöjden. Visionen är att skapa ett levande grannskap för den aktiva barnfamiljen som vill bo på en naturskön plats nära stan. Genom att utveckla området med social och miljömässig hållbarhet i fokus vill Engelbrekt Utveckling ge Krokhöjden ett lyft och öka tillgängligheten genom att binda ihop kvarteret och göra de närliggande naturstråken mer lättåtkomliga.

– Detaljplanen Volten kommer att bli ett fantastiskt bostadsområde med sin direkta anslutning till det nya naturreservatet Skarpnäs samtidigt som service och kollektivtrafik finns alldeles i närområdet. Många vill bo nära naturen och jag är otroligt glad att vi nu fattat beslut om ett nytt bostadsområde som gör att fler kan göra det. Volten är också en viktig del av utvecklingen av Orminge då projektet möjliggjort att kraftledningen kunnat grävas ned och att förorenad mark saneras, säger Johan Krogh (C), förste vice ordförande i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden.

Det nya bostadsområdet ARK 44 uppförs intill naturreservatet Skarpnäs och innefattar terrasserade radhus om tre plan som smälter in i miljön. Invid husen byggs förskolan Kullerbyttan som välkomnar 200 barn och kommer drivas av Norlandia Förskolor. Platsen är noga utvald för att kunna utnyttja terrängens karaktär som en naturlig plats för lek och rörelse. Kullerbyttan blir en förskola där barnen kan leka och lära i en miljö där kreativitet och nyfikenhet frodas. Förskolan har förvärvats av NREP via Altura och miljöcertifieras enligt BREEAM Very good (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method).

– Vi på Engelbrekt Utveckling är stolta över att vara en del av Nacka kommuns stadsutveckling. Kommunen har gjort ett gediget arbete med detaljplanen och tagit ett stort steg för att ta tillvara platsens potential och förbättra kopplingen till naturområdena, säger Mikaela Sundström, marknadsansvarig på Engelbrekt Utveckling.