The Dockworks - Helios största satsning hittills

Illustration: WtR/Niam

Helio tar ytterligare kliv i sin expansionsresa och blir en del av Niams kontorsprojekt The Dockworks. Det spektakulära huset i Värtahamnen är skapat med högsta möjliga ambitioner gällande miljö, arkitektur, hälsa, mat och service. Med Helio som partner formas nu gästupplevelsen i huset för att matcha de högt ställda målen. De stora gemensamma ytorna kommer att husera meditationsrum, flera restauranger och caféer, ett orangeri samt en takbar. Samtliga hyresgäster kommer även att kunna ta del av kurerade program och aktiviteter med fokus på lärande, hälsa och gemenskap.

”The Dockworks är Sveriges mest innovativa kontorsprojekt och det ska bli spännande att skapa innehållet tillsammans med Niam. Coworking är ofta synonymt med mindre bolag men här har vi ett hus på 32 000 kvadratmeter som är ritat för att både stora och små hyresgäster ska kunna jobba i en gemenskap, med stor flexibilitet och olika aktiviteter under ett och samma tak. I The Dockworks kan vi på riktigt utmana vad ett kontorshus kan och bör vara”, säger Patrik Åström, vd på Helio.

bild
The Dockworks. Illustration: WtR/Niam

Alla funktioner och service i huset är sammankopplade i en gemensam digital plattform där man förutom att hantera beställningar och betalningar av olika tjänster direkt till kontoret kan boka allt från sitt träningspass och parkering till en podcaststudio.

bild
Terassen på The Dockworks. Illustration: WtR/Niam

I The Dockworks erbjuds kontor för 1-2 500 personer, eventlokaler, caféer, restauranger, en takbar med utsikt över vattnet, ett orangeri, olika coworking-lounger, mötesrum och mycket mer. Helio kommer att hyra 3 300 kvadratmeter och även fungera som operatör för fastigheten för det program av tjänster och aktiviteter som både medlemmar och hyresgäster kan ta del av.

bild
Restaurangen. Illustration: WtR/Niam

”Under pandemin har kontorets roll som mötesplats blivit ännu viktigare vilket märks i The Dockworks design och koncept. Huset är byggt utifrån ett holistiskt tankesätt; hur kan vi skapa bästa möjliga plats för våra hyresgäster under dygnets alla vakna timmar? Med Helio har vi en partner med lång erfarenhet av att skapa kontorsmiljöer och platser med en inbjudande, energisk stämning. Vi är väldigt glada att ha dem ombord”, säger Ola Kolmert, Affärsutvecklare, Niam.

bild
Receptionen. Illustration: WtR/Niam

Huset som är ritat av Brunnberg & Forshed ska miljöklassas enligt BREEAM Outstanding, energiklass A samt med Well och öppnar under kvartal fyra, 2025. Våningsplanen är från cirka 600 – 3 600 kvadratmeter och i byggnaden finns tre gemensamma takterrasser och sju privata, ett cykelgarage, omklädningsrum med mera.

bild
Illustration: WtR/Niam

Avanti Partners har uthyrningsuppdraget för The Dockworks.

”Helios satsning i Dockworks med den hittills största anläggningen bekräftar inte bara husets, utan även områdets kvalitéer. Den här förhyrningen i kombination med att detaljplanen vann laga kraft tidigare i våras har verkligen blivit en boost för projektet”, säger Håkan Klinterhäll på Avanti Partners.

bild
Illustration: WtR/Niam