Nordbygg blev ett efterlängtat branschmöte

Nordbygg 2022. Foto: Bosse Lind

Äntligen fick vi träffas på Nordbygg igen! Efter två pandemiår och en uppskjuten mässa var Nordbygg 2022 extra efterlängtat av samhällsbyggarbranschen. Årets upplaga har givit positiva recensioner och många lyriska ansikten syntes till i mässhallarna.

Fyra fullspäckade dagar av Nordens största mässa för bygg- och fastighetsbranschen är avslutade. Drygt 930 utställande företag har fyllt Stockholmsmässans lokaler i Älvsjö i år, varar runt 300 utländska. Antalet besökare var runt 35 000. Superlativen har ekat i mässgångarna.

Lina Hann och Peter Söderberg, båda projektledare för Nordbygg, är väldigt nöjda med årets insats:

– Det är inget annat än fantastiskt att Nordbygg äntligen blev av, efter fyra års väntan. Att kunna träffas i den här skalan betyder otroligt mycket för branschen, säger Peter Söderberg, som nu avslutar sitt arbete med Nordbygg efter 20 år som projektledare.

Lyckad mässa för debuterande utställare
Den gemensamma nämnaren för såväl veteraner som debutanter var glädjen över att åter få möta branschfolk igen. Förstagångsutställaren Stegia, som säljer teknisk utrustning inom ventilationsindustrin, är otroligt nöjda efter avslutad mässa:

– Vi har haft folk i vår monter från öppning till stängning vilket har varit oerhört betydelsefullt för oss. Vi har träffat många nya kunder och haft givande möten men det fantastiska är att jag fortfarande är pigg när jag kommer hem efter mässan - Nordbygg ger energi!, säger Johan Stjernberg, vd på Stegia.

Laddar om mot 2024
Efter en lyckad återkomst av Nordbygg börjar redan nu förberedelser inför kommande mässa, som arrangeras år 2024.

– Då kommer affärsmötet, nätverkandet och kunskapsöverföringen åter stå i centrum, säger Lina Hann, som nu tar över som projektchef efter Peter Söderberg.

Digitalisering, klimatdeklarationer fossilfrihet, samt nya innovativa material har varit heta ämnen under Nordbygg 2022. Det återstår att se hur dessa för branschen vitala ämnen förvaltas till nästa Nordbygg och vilka nya som kommer till.