SLP förvärvar fastighet och startar byggnation i Södertälje

Bild: SLP

Fastighetsbolaget SLP har idag förvärvat och tillträtt fastigheten Tveta-Valsta 4:9 i Södertälje kommun. Fastigheten kommer att bebyggas med en logistikbyggnad med beräknad inflyttning första kvartalet 2023 på totalt ca 6 500 kvm. Alfa Quality Moving AB är hyresgäst och hyr hela logistikfastigheten fram till 31 januari 2035 och bashyran uppgår till ca 6,8 mkr. Fastigheten medger ytterligare möjlighet att bebygga med ca 5 000 kvm. Säljare är Ätteläggen Invest AB.

”Med färdigt bygglov och upphandlad totalentreprenad har vi möjlighet att snabbt färdigställa en ny logistikfastighet i ett bra läge väster om Södertälje centrum och närhet till E20 och E4. Vi bygger till en hyresgäst i Alfa Quality Moving AB som vi har samarbetet med tidigare och som också är hyresgäst i Jönköping. Vi har även god erfarenhet av säljaren genom två tidigare transaktioner”, kommenterar Peter Strand, VD på SLP.

”Vi är mycket glada över att SLP väljer att köpa fastigheten och slutföra bygg­projektet, säger Håkan Sundberg, styrelseordförande i Ätteläggen Invest AB.

SLP har förvärvat fastigheten genom en bolagsaffär. Totalt fastighetsvärde, inklusive totalentreprenad uppgår till ca 140 mkr.