Ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Stockholm

Maria Söderberg. Foto: Riksbyggen

Maria Söderberg utses till ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Stockholm. Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare.

Maria har mer än 20 års ledarerfarenhet från företagsledningar och ledningsgrupper i fastighets- och energibranschen. Närmast kommer hon från ett konsultuppdrag hos Norrenergi. Som marknadsområdeschef blir Maria ansvarig för en organisation med cirka 130 personer. Marknadsområde Stockholm innefattar hela länet med flera lokalkontor och är ett av landets största marknadsområden inom Riksbyggen. Kunderna består av både bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare.

Maria är 53 år, har en examen i företagsekonomi från Södertörns högskola och har tidigare bland annat varit affärsområdeschef för Fastighetsdrift på HSB och chef för Tjänster & Tjänsteutveckling hos Stockholm Exergi.

– Jag är mycket tacksam för förtroendet att få utveckla fastighetsförvaltningen i Stockholm. Marknadsområdet här har stor potential. Tillsammans med blivande kollegor och Riksbyggens kunder, hoppas jag bidra med mitt driv och min erfarenhet från verksamhetsutveckling för att realisera den potentialen, säger Maria.