NCC och Nordr ska bygga 170 bostadsrättslägenheter i Järfälla

Pionjären. Fotograf: Nordr

NCC ska tillsammans med Nordr bygga cirka 170 bostadsrättslägenheter i Veddestaden, Järfälla kommun. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 300 MSEK.

Projektet går under namnet Kvarter 12 och är beläget i Veddesta, Järfälla kommun. Kvarter 12 är först ut av totalt sju kvarter inom Nordrs exploatering i det nya området Veddestaden

– Nordr är mycket glada över att starta Kvarter 12. Veddestaden är Nordrs del i Järfälla kommuns utbyggnad av Barkarby, Stockholmsområdets största stadsomvandlingsprojekt. Samarbetet med NCC har gett en mycket fin produkt med fokus på boendekvalité och hållbarhet, säger Marcus Tärnåsen, Projektchef Veddestaden, Nordr.

NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av cirka 170 bostadsrättslägenheter. Dessa fördelas i ett kvarter med åtta trapphus. Lägenheterna är i storleken 1-4 rum och kommer att miljöcertifieras enligt Svanen.

– Det känns mycket spännande att NCC är en del av Stockholmregionens största stadsomvandlingsprojekt – Veddestaden. Samarbetet med Nordr påbörjades redan under systemhandlingsprojekteringen och har varit mycket lyckosamt. Genom gemensamma krafter har vi optimerat processen vilket har medfört att vi redan nu kan påbörja byggnationen av bostäderna, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Byggstart skedde under fjärde kvartalet 2021 och projektet beräknas stå klart i slutet av 2024.

Affären uppgår till totalt cirka 300 MSEK och orderregistreras löpande i affärsområde NCC Building Sweden. 178 MSEK har registrerats under 2021 och 118 MSEK kommer att registreras under 2022.