Magnolia Bostad och SBB byggstartar projektet Hantverkaren i Orminge

Från vänster: Anders Eriksson, Serneke, Erik Hävermark, SBB, Cathrin Bergenstråhle (M), ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka och Björn Bergman, Magnolia Bostad. Foto: Niklas Lindgren

Nu har Magnolia Bostad och SBB byggstartat projektet Hantverkaren i Orminge Centrum, Nacka. Spadtaget togs av representanter från Magnolia Bostad, SBB, Serneke och Nacka kommun.

I Orminge Centrum planerar Magnolia Bostad och SBB för sammanlagt 220 hyresrätter i varierande storlekar, allt från kvadratsmarta 1:or till familjevänliga 4: or. 12 av lägenheterna blir LSS-boenden. Projektet innehåller även 10 lokaler som bidrar till ett levande område för ökad trygghet samt ett garage med platser för såväl boende som besökare. Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Vi har skapat förutsättningar för att minska behovet av biltransport genom bilpool, kylutrymme för matleveranser och en cykelverkstad.

bild
Visionsbild: Magnolia Bostad

”Efter många års planering tar utvecklingen av Orminge fart. Vi ser fram emot ett livfullt, tryggt centrum med bra service och bostäder. Det här kvarteret blir ett nytt inslag som gör området attraktivare”, säger Cathrin Bergenstråhle (M), ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka.

”Magnolia Bostad har drygt 10 000 bostäder i produktion runt om i landet och det känns väldigt bra att nu även vara en del av utvecklingen i Orminge centrum", säger Björn Bergman, Regionchef Öst, Magnolia Bostad.

”SBB är Europas största fastighetsutvecklare och vi är nu glada för ytterligare en byggstart detta år. Vi är stolta över att tillsammans med Magnolia Bostad få vara bland de första ut i den stora omvandling som ska ske av Orminge centrum”, säger Erik Hävermark, projektutvecklingschef, SBB.

bild
Visionsbild: Magnolia Bostad

Lägenheterna karakteriseras av ljusa och öppna ytor med hög grundstandard. Till nästintill samtliga lägenheter kommer det att finnas balkong, uteplats, eller fransk balkong. Området präglas av en sammanhängande gårdsmiljö med plats för umgänge och lek. 

Det här projektet är en del av projektportföljen i ett samarbete mellan Magnolia Bostad och SBB. Det gemensamma bolaget kommer att utveckla bostäder och samhällsfastigheter för långsiktigt ägande och förvaltning.