Fasadgruppen förvärvar av Stilpro

Bild: Mathias Sollengren och Mika Korpilahti. Foto; Fasadgruppen

Fasadgruppen förvärvar genom sitt dotterbolag Sterner Stenhus Fasad fönsterbytesspecialisten Stilpro AB (”Stilpro”).

Stilpro utgår från Gustavsberg och erbjuder fönsterbyten i samband med renoveringsprojekt i framför allt Stockholmsområdet. Bland bolagets kunder finns såväl stora byggföretag som enskilda bostadsrättsföreningar, och Stilpro har vid flertalet tillfällen agerat som underentreprenör åt Sterner Stenhus Fasad. Stilpro har 2 heltidsanställda och omsatte cirka 4,5 MSEK verksamhetsåret 2020.

Förvärvet sker i form av en inkråmsöverlåtelse där Sterner Stenhus Fasad förvärvar hela den rörelse som Stilpro för närvarande bedriver, inklusive kundavtal, inventarier och arbetsredskap, varumärke samt anställda.

”Vi har varit imponerade av Stilpros arbete i samband med tidigare gemensamma projekt och ser fram mot att välkomna dem till oss. Förvärvet stärker vårt erbjudande i Stockholm och ger oss tillgång till duktig personal och bra nätverk", säger Pekka Vehmas, arbetschef för Sterner Stenhus Fasad.

”Det känns väldigt kul att bli en del av både Fasadgruppen och Sterner Stenhus Fasad. Nu kommer vi in ett större sammanhang och kommer kunna jobba i fler spännande projekt”, säger Mika Korpilahti, vd för Stilpro.

Fasadgruppen finansierar förvärvet med egen kassa. Genomförandet av förvärvet är inte föremål för några fullföljandevillkor och Stilpro blir därför omedelbart en del av Fasadgruppen.