Huddingeborna ska rösta fram vinnaren av Huddinges byggnadspris 2021

Skapaskolan, Flemingsbergsparken och förskolan Solängen är de tre nominerade till Huddinges byggnadspris 2021. Foto: Håkan Lindgren

En förskola med en stark hållbarhetsprofil, en toppmodern skolbyggnad eller en park som utformats utifrån en medborgardialog – alla har chansen att vinna Huddinges byggnadspris 2021. Från och med fredagen den 3 september kan alla Huddingebor rösta på just sin favorit.

I år delas Huddinges byggnadspris ut för femte gången. Priset ska gå till en byggnad eller anläggning som förtjänar uppmärksamhet för sitt bidrag till ett växande, hållbart och vackert Huddinge.

Fram till och med den 3 oktober har alla Huddingebor möjlighet att rösta på sin favorit av dessa tre nominerade:

  • Skapaskolan, Rosenhill
  • Flemingsbergsparken, Flemingsberg
  • Förskolan Solängen, Stuvsta

Estetiskt genomarbetade nybyggen

Byggnadspriset är ett sätt att uppmärksamma estetiskt genomarbetade nybyggen i Huddinge, gärna med hållbarhet som tema. 

De nominerade har utsetts av politiker som sitter i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

– Vi vill att Huddinge ska vara en trivsam kommun och att det byggs med kvalitet. Vi hoppas att priset kan ge ringar på vattnet och inspirera till fler vackra byggnadsverk. Ett annat syfte med priset är att få Huddingebornas betyg på det som byggts, säger Love Bergström (M), ordförande för kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott, Huddinge kommun.

Vinnaren får ett diplom och en plakett av Huddingekonstnären Håkan Bull. Prisutdelningen sker på kommunfullmäktiges möte i december.