Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid

Bild: Skärholmstorget i Skärholmen. Bild: Stockholms stad

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

”Vision 2040 – Möjligheternas Stockholm” är stadens gemensamma vision för framtidens Stockholm.

I visionsarbetet har Skärholmen en viktig roll. Under de kommande åren ska ytterligare tusentals nya bostäder byggas, fler företag etablera verksamhet och en knutpunkt för kollektivtrafik och transport skapas. Bland mycket annat.

– Evenemanget Grow’in Skärholmen syftar till att lyfta och tydliggöra den utvecklingspotential Skärholmen har som södra Stockholms expansiva stadskärna. I detta spelar Skärholmen Centrum en mycket viktig roll i att bidra till att förstärka rollen som blomstrande och levande stadskärna och mötesplats med en attraktiv mix av handel, företag, arbete, matupplevelser, bostäder, kultur, samhällsservice och nöjen. Vi ser dessutom att Skärholmen har förutsättningar att bli Stockholmsnästa innovationscentrum, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

Programmet för Grow’in Skärholmen innehåller olika temadagar och vänder sig till både boende och näringsliv – nuvarande och framtida från hela regionen. Evenemanget inleds med temat Vision. Andra temadagar är Innovation och hållbarhetStadsutveckling, Utbildning samt Leva och Bo som alla berör Skärholmens utvecklingspotential utifrån olika perspektiv, idag och i framtiden.Politiker och experter deltar i evenemanget, såväl som ett antal stora och små aktörer och verksamheter, från Skärholmen och från andra delar Stockholm såsom Tengbom, Kungliga Tekniska Högskolan, Södertörns högskola, Röda Korset, Konstfack, Värmeverket Bredäng och Fastighetsägarna Stockholm. Även internationella aktörer finns representerade, som Plug and Play, världens största innovationsinkubator som planerar att etablera sig i Skärholmen Centrum.

– Skärholmen har redan idag stark attraktionskraft och står dessutom inför en mycket intressant utveckling framåt. Tillsammans vill vi på Stadsdelsnämnden och Grosvenor Europe skapa förutsättningar för en fortsatt attraktiv stadsdel, för boende, besök och som en plats för företag att etablera sig och verka på, säger Patrik Åhnberg, stadsdelsdirektör Skärholmen.

Fullspäckat program

På programmet finns också musik, kulturupplevelser, uppträdanden och aktiviteter att delta i för olika åldrar. Bland annat framträder Lele lele orchestra med clowner för barn, unga och vuxna, Yakumbé slagverksensemble med rytmer i sambans tecken och folkkära artisten Linda Rapp.