Tyresö gymnasium delar ut Bygmastipendiet till Embla Jonsson

Foto: David Lagerlöf

Under förra veckan delades Bygmastipendiet ut till en elev på bygg- och anläggningsprogrammet på Tyresö gymnasium i Stockholm. Den lyckliga stipendiaten var Embla Jonsson.

Embla Jonsson på Tyresö gymnasium i Stockholm fick motta Bygmastipendiet för sitt engagemang och sitt driv under studietiden. Lena Beskow, rektor på Tyresö gymnasium, och Jonas Olofsson, säljchef på Bygma i Tyresö, hade äran att vara med på utdelningen.

– Det känns otroligt kul att få dela ut det här stipendiet, Embla har gjort en fantastisk resa under sin tid på Tyresö gymnasium och är en välförtjänt stipendiat. Hon är mycket motiverad och har visat särskilt stort intresse för måleri som yrke. Vi önskar henne all lycka framöver, säger Jonas Olofsson

Bygma instiftade stipendiet för åtta år sedan i syfte att inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen och skänka yrkesstolthet till ungdomar på väg ut i arbetslivet.

För att vinna stipendiet ska eleverna antingen ha gjort en skolprestation utöver det vanliga, lyckats vända en nedåtgående spiral eller med ambition och stolthet ha byggt någonting som är anmärkningsvärt.

Om Bygmastipendiet:
Bygmastipendiet delas ut till sistaårselever som gjort något bra på Bygg- och anläggningsprogrammet vid ett urval av landets gymnasieskolor. Bygma fördelar 10 000 kr per skola i slutet av varje läsår.