PropTech Farm – investerar i Co-living uppstickaren Allihoop

Bild: PropTech Farm

PropTech Farm tar rollen som lead investor när co-living uppstickaren Allihoop stärker kassan med 7,5 MSEK. Det nischade investeringsbolaget PropTech Farms mål är att investera upp till 200 MSEK i startups inom PropTech över en 5 årsperiod.

Allihoop erbjuder co-living as a service, en community-baserad boendeform, där man hyr en egen lägenhet och har tillgång till gemensamma ytor som delas med andra. Tjänsten inkluderar bland annat möbler, städning och wifi, och vänder sig till välutbildade och unga talanger. Den tekniska plattformen och medlemsapplikationen fungerar som en kombinerad nätverksmotor och onboarding-plattform.

”Allihoops affärsmodell, dess starka managementteam och tekniska plattform gör att vi på PropTech Farm har en väldigt positiv syn på hur Allihoop kommer att utvecklas och lyckas. Genom vårt nätverk i både Europa och Sydostasien kan vi accelerera teknikutvecklingen och bidra till en snabbare global expansion”, säger Fredrik Bergman, CEO på PropTech Farm.

Allihoop grundades 2019 och har varit fullbelagt sedan starten. Idag har man två verksamma co-living boenden i Stockholm, ett i Midsommarkransen och ett på Lidingö. I augusti öppnar man 68 bostäder i Spånga, och ytterligare boende är i pipeline och planeras i Stockholm under hösten 2021 för att nå över 300 bäddar.

”Vi ville lösa en del av ett stort, komplext problem. Bostadsbristen är utbredd och en bromskloss för rekryterare som vill attrahera internationell talang. Hundratusentals letar efter ett bra ställe att bo på i Stockholm. Samtidigt står fastigheter outnyttjade och stannat i utvecklingen. Vi gör om dem till yteffektiva boenden med delade ytor där människor möts. Det skapar en win-win-win för fastighetsägare, hyresgäst och stad” säger Milad Barosen, CEO och Co-founder, f.d bakgrund som arkitekt och stadsplanerare.

Fastighetsbranschen är kapitalintensiv och produktutveckling liksom expansion är fokus för investeringen.

”Allihoop är i en spännande tillväxtfas! Med PropTech Farm i ryggen kan vi skapa en ännu bättre kundupplevelse samtidigt som vi tiodubblar vår kapacitet. Under 2021 är målet att välkomna 300 nya hyresgäster i Stockholm, för att sedan expandera i Sverige och internationellt. Urbanisering är en global utmaning som kräver nya flexibla boendeformer. Vi är stolta över att kunna driva den utvecklingen” säger Milad Barosen.