Tyska Patrizia köper bostadskomplex nära Stockholm

Visualisering av bostadskomplexet i Vegastaden. (Bild: Patrizia)

Patrizia AG har förvärvat ett bostadskomplex nära den svenska huvudstaden för 62 miljoner euro för sina institutionella kunder.

Fastigheten ligger i den dynamiskt växande stadsdelen Vegastaden, 18 kilometer söder om Stockholm.

Det är en 10 600 kvadratmeter stor projektutveckling med 189 lägenheter i två byggnader. Detta inkluderar en kommersiell enhet på bottenvåningen som hyrs ut till livsmedelsbutiken ICA. Anläggningen förväntas vara klar i januari 2022. Säljaren är Scandinavian Property Group (SPG).

- Denna transaktion gav ett mycket bra tillfälle att förvärva en högkvalitativ, modern fastighet som drar nytta av utmärkta transportförbindelser till centrala Stockholm. Vegastaden är ett utmärkt läge och vi har fortsätt leta efter nya investeringsmöjligheter i Sverige, säger Johan Lagerdahl, landschef och chef för kapitalförvaltning på Patrizia Sverige.

- De senaste åren har vi ökat vår närvaro väsentligt i de nordiska länderna och byggt upp en attraktiv portfölj av högkvalitativa fastigheter i olika sektorer. Patrizia är en etablerad marknadsledare inom bostäder och vi är mycket glada över ytterligare förvärv i Sverige. Vi är övertygade om att den defensiva och stabila resultatprofilen inom bostadsområdet hjälper oss att leverera tillförlitlig avkastning till våra investerare, säger Jörg Laue, chef för nordiska transaktioner på Patrizia.

Patrizias förvaltade tillgångar (AUM) i Norden uppgår till mer än 1,7 miljarder euro.