Vectura har erbjudits markanvisning i Västra Hagastden

Volymstudie från jämförelseförfarande Västra Hagastaden Kvarter 39 inringat i rött Bild: Vectura

Vectura har erbjudits markanvisning av Stockholm stad som avser kvarter 39 beläget i Västra Hagastaden. Markanvisningen ger Vectura möjligheten att utveckla CampusF, Stockholms innovativa pulsåder, ett nytt innovationsdistrikt som bidrar till mer Life Science i Hagastaden och regionen.

Temat för CampusF är lära om livet och Vecturas löfte är från läxhjälp till Nobelpris. CampusF byggs av fyra delar som skapar synergier: inkluderande möten, Life-Lab, kontor för nytänkare och yteffektiva talangbostäder. Kvarteret kommer bli en ny mötesplats för ungdomar från hela regionen, studenter, forskare, närboende, start-ups och ambitiösa företag. På CampusF är ambitionen att skapa känslan av det stora vardagsrummet som öppnar upp för ökad social integration, inspirerar till högre studier samt med ett stort fokus på kost, hälsa och livskvalitet.

- Inom kvarter 39 har vi möjlighet att skapa Nordens Kendall Square, det vi kallar CampusF. Här förenas ett helt nytt sätt av social- och kulturell hållbarhet med innovationskraften inom Life Science. Vår vision är att skapa en plats som är bryggan mellan expats och Stockholmare, ung och erfaren, student och forskare, start-ups och branschledare. En plats som bidrar till nästa generations nobelpristagare. Det unika är att skapa både arbetsplatser i världsklass och bjuda in till innovation för alla, säger Micael Averborg, Affärsenhetschef Kommersiellt på Vectura.

Beslut om godkännande av markanvisningen togs i exploateringsnämnden den 18e februari. Markanvisningen avser ~ 20 000 kvm BTA kommersiellt med inriktning mot Life Science samt ~ 80 talangbostäder (~ 6 000 kvm BTA). Nästa steg i processen är uppstart inför parallella arkitektuppdrag som underlag för detaljplaneprocessen vilket genomförs i nära samverkan med Stockholms stad och Västra Hagastadens övriga byggherrar.

Vectura är ett fastighetsbolag som utvecklar fastigheter till egen långsiktig förvaltning. Vi verkar inom segmenten samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter och utvecklar vård- och omsorgsboenden, vårdfastigheter, kontor och hotell för eget ägande. Vårt fastighetsbestånd består av fastigheter som bär på ett rikt kulturhistoriskt arv, moderna och nyproducerade fastigheter till innovativa fastighetsutvecklingsprojekt med fokus på omsorg, liv och hälsa. Vectura ägs av Patricia Industries som är en del av Investor.