Ett första spadtag till radhusen i Skuruparken, Nacka

Radhusen i natursköna Skuruparken, Nacka, med atrium och takterasser ligger nära både skog och vatten. Illustration: Innovation Properties

Under februari tas det första spadtaget till de eftertraktade radhusen i Skuruparken, Nacka, som ska stå färdiga nästa vår. Det är Ahlqvist & Almqvist Arkitekter som tillsammans med Innovation Properties utformat radhusen som förenar hemmet med naturen. Totalt utgörs projektet av 36 radhus i fem längor som anpassats till tomtens förutsättningar med bevarade värden.

Det har varit ett stort tryck på försäljningen av de 36 radhus som ska stå färdiga våren 2022, där nedre delen består av cederträ och övre fasaden av ljusgrå puts. Merparten av radhusen har ett atrium som ger en luftig och ljus känsla. Atriumradhusen byggs i två plan med en grönskande takterrass samt uteplatser både vid entré och vardagsrum.

– Målet är ta vara på de befintliga förutsättningarna i kombination med att skapa ett boende med höga kvaliteter. Här får verkligen naturen ta plats med ett atrium i centrum som en utgångspunkt för resten av hemmet, säger Britt Almqvist, VD på Ahlqvist & Almqvist Arkitekter.  

 

bild
Vardagsrummet i radhusen med atrium får ett naturnära konstverk. Illustration: Innovation Properties

 

Några av radhusen är belägna i skogssluttningen. Där vid den grönskande backen i området kommer radhusen byggas i suterräng i tre plan, takterrass med utekök och med markuteplatsser. Varje hus har ett eget förråd och möjlighet till två bilar precis utanför dörren. Det finns bussförbindelse till Stockholm från intilliggande Skurusundsvägen.

– Det var viktigt att verkligen integrera naturen i Skuruparken och att behålla så mycket natur som det bara går. Att kunna bo så naturnära med bara en 20 minuters bussresa från centrala Stockholm är fint, säger Britt Almqvist.

 

bild
Invändigt i suterränghusen ger de stora fönsterpartierna utsikt mot uteplatsen och skogsbacken. Illustration: Innovation Properties

 

Köken ligger i mellanplanet som ger närhet till uteplatsen där härliga sommarkvällar kan avnjutas utomhus. Materialvalen både utvändigt och invändigt tar stor inspiration från naturen. Golv och trappor görs i ek och köks- och badrumsinredning är i en moderntappning med varma, jordnära kulörer. Stora uppglasade fönster med skjutdörrar släpper in mycket dagsljus och skapar en nära kontakt med uteplatser och natur. Husen är västkusttillverkade och byggda med en trästomme och alla fönster görs i trä.

 

bild
Illustration: Innovation Properties

Inom området kommer det att finnas en gemensam uteplats med bord, stolar och grill samt boulebana, utegym och en lekplats. Precis intill har kommunen anlagt en större lekplats. Den närliggande badplatsen med brygga och liten strand ligger ca. 300 meter från området.

Radhusen säljs genom fastighetsmäklare Alexander White.