Nya Kronan, i Sundbyberg får automationslösning från Indoor Energy

Bild: Vasakronan/Indoor Energy

Nya Kronan skall andas något nytt i Sundbyberg, något som sticker ut på marknaden och som underlättar för hyresgästen att prestera på topp. Byggnaden skall uppföras med mycket höga miljömål med låga driftkostnader samt certifieras på högsta nivån enligt LEED dvs. Platina. Skall man klara detta är styrningen av fastigheterna en central och helt avgörande funktion.

Storstadspuls och småstadsidyll på samma gång
Vasakronan bygger sammanlagt 40 000 kvadratmeter hållbara och flexibla kontor samt café-, restaurang- och konferensytor. Fastigheten passar sålunda lika väl för single som multi tenant. Men det är inte flexibiliteten och effektiviteten som gör Nya Kronan extra speciell. Det är känslan i mötet mellan storstadens puls och småstadens idyll. I Sundbyberg känner man sig lätt hemma i de omgivande kvarteren. Det känns genuint och trevligt, tryggt och välkomnande. Samtidigt har Sundbyberg en puls som liknar storstadens, med pendeltåg, tunnelbana och människor i ständig rörelse.

– Vi gillar tuffa utmaningar och kraven för att klara av högsta certifiering enligt LEED, dvs Platina, är ingen enkel sak, det kräver ett dynamiskt och flexibelt automationssystem. Vi lägger särskilt värde på Vasakronans fokus och engagemang gällande energioptimering. Något som gör att vi tillsammans, kontinuerligt kan effektivisera fastigheten med smarta funktioner, säger Jan-Olov Josefsson, VD på Indoor Energy Control. Vi ser också vikten av att den gemensamma kompetensen utnyttjas när vi får vara med och designa system från start, då kan vi bygga mätarstrukturer och smarta lösningar för en optimal och energieffektiv drift, redan från början.