SHH vinner markanvisningstävling i Flemingsberg

Förslaget innebär ett tillskott på 300 bostäder, varav 11 är radhus och 30 lägenheter kommer marknadsföras som bostadsrätter. Illustration: Huddinge kommun

Våren 2020 utlyste Huddinge kommun en markanvisningstävling för den sista etappen på Hälsovägen. Tävlingen genomfördes i två etapper, varav 11 sökande inkom med tävlingsbidrag i etapp 1. Tre av dessa, SHH bostad, Sveafastigheter och Titania, gick vidare till steg 2 av tävlingen.

SHH bostad är vinnare av markanvisningstävlingen på Hälsovägen i Flemingsberg.C.F. Møller Arkitekter har utformat förslaget som baseras på hus byggda i trästomme med fasader i trä samt plåt. Mot gatan möts man av en sockel i sten gjord från graniten från platsen och stora fönsterpartier som skapar en levande stadsgata.

I linje med vision
- SHH:s förslag ligger väl i linje med vår vision av Flemingsbergs utveckling, säger Nicholas Nikander, Kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor (L), Huddinge kommun.

- Förslaget möter kommunens krav om att skapa nya bostäder samt lokaler som ska bidra till att Flemingsberg blir en tillgänglig, dynamisk och urban stadsdel.

Förslaget innebär ett tillskott på 300 bostäder, varav 11 är radhus och 30 lägenheter kommer att marknadsföras som bostadsrätter. SHH har i detta projekt valt att samarbeta med COLIVE, som erbjuder ett socialt och flexibelt boendekoncept genom co-living.

Attraktivt bostadskvarter
- Vi är väldigt glada för förtroendet och möjligheten att utveckla ytterligare projekt i Huddinge kommun. SHH:s förslag representerar ett attraktivt, innovativt och tillgängligt bostadskvarter i den växande stadsdelen Flemingsberg, säger Fredrik Alvarsson, VD SHH bostad AB. 

SHH är en etablerad samhällsutvecklare och aktör i Huddinge. Bolaget har för tillfället flera projekt på gång i kommunen som till exempel en skola, ett äldreboende och ytterligare ett bostadsprojekt.