Första spadtaget för Brygghuset i Ursvik, Sundbybergs kommun

Fösta spadtag Brygghuset, Ursvik. Bild: Magnolia Bostad

Nu startar byggnationen av Magnolia Bostads projekt Brygghuset i Ursvik, Sundbybergs kommun. Här utvecklar Magnolia Bostad och Heimstaden ett kvarter med cirka 380 hyresrätter samt lokala verksamheter och en förskola i entréplan. Kvarteret har ett attraktivt läge intill Ursviks torg och den nya stationen för tvärbanan som beräknas vara färdig 2022.

 

bild
Brygghuset, Ursvik. Illustration: Magnolia Bostad AB

Torsdagen den 28 januari togs första spadtaget för projektet Brygghuset i Ursvik, vilket innebär att produktionen nu är igång. På plats var representanter från Magnolia Bostad, Heimstaden Bostad och projektets entreprenör Mecon Bygg.

I kvarteret Brygghuset erbjuder vi allt från kvadratsmarta 1:or till rymliga och familjevänliga 4:or. De flesta lägenheterna har balkong mot den gröna innergården eller gatan. På entréplan planeras inglasade lokaler som ger liv och rörelse i kvarteret och under mark bygger vi ett garage för både bilar och cyklar. Självklart tar vi även ansvar för miljön och har därför valt att klä taket med solpanel samt miljöcertifiera vårt kvarter enligt miljöbyggnad Silver.Vårt nya kvarter växer fram i hjärtat av Ursvik – en levande och dynamisk stadsdel med butiker, skolor, träning och all tänkbar service. Men också närhet till sköna rekreationsområden och naturreservat.